【秋の作り置き】秋食材を使った料理8品 / 味覚の秋 / 40代主婦の日常 / 丁寧な暮らし / 暮らしVlog / Autumn meal prep

1 年前
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こんにちは🌿
ご視聴頂きありがとうございます。

どんどんと寒くなり、日が暮れるのも早くなりましたね。
秋は美味しい食材が沢山ある季節。
秋の美味しい味覚を是非作り置きでも食べて頂きたいと思い、作り置きレシピ動画にまとめました!
手に入りやすい食材を中心にまとめたので、参考に見て頂けたら嬉しいです。
皆様の食卓の1品になりますように...☺



🔖タイムコード
0:45 薬味作り
1:54 牛肉とごぼうと舞茸のしぐれ煮
4:03 秋茄子とししとうの煮浸し
6:02 かぼちゃとベーコンのナッツ和え
8:11 ごぼうとベーコンのスコップキッシュ
10:07 冬瓜のアジアンサラダ
12:04 冬瓜の海老あんかけ
13:08 きのこと油揚げの炊き込みご飯
15:33 鮭としめじのみぞれ煮



👨‍🍳作り置き8品レシピ
●下茹で等の調味料は分量外です。
●炒め油や揚げ油は記載していません。

■牛肉とごぼうと舞茸のしぐれ煮
牛肉切り落とし 300g
ごぼう 1本
舞茸 1パック
生姜 1かけ
醤油 大さじ2
みりん 大さじ2
酒 大さじ2
砂糖 大さじ1と1/3
水 150ml
塩 1つまみ
※冷蔵保存:約3〜4日


■秋茄子とししとうの煮浸し
茄子 5本
ししとう 8本
太白ごま油 大さじ3
出汁 450ml
醤油 大さじ2
みりん 大さじ3
生姜 適量
みょうが 適量
※冷蔵保存:約3~4日


■かぼちゃとベーコンのナッツ和え
かぼちゃ 200g
ベーコン 50g
ミックスナッツ 50g
レーズン 25g
マヨネーズ 大さじ1
醤油 大さじ1/2
粒マスタード 大さじ1/2
水切りヨーグルト 100g
塩 適量
胡椒 適量
※冷蔵保存:約2~3日


■ごぼうとベーコンのスコップキッシュ
卵 1個
生クリーム 70ml
無糖ヨーグルト 70ml
パルミジャーノレッジャーノ 40g
塩 適量
胡椒 適量

ごぼう 2/3本
ベーコン 4枚
大葉 5枚
太白ごま油 少々
塩 適量
胡椒 適量
※冷蔵保存:約2~3日


■冬瓜のアジアンサラダ
冬瓜 600g
ミニトマト 8個
合わせ調味料
乾燥えび 大さじ2
砂糖 小さじ4
ナンプラー 大さじ2
ライム果汁 大さじ2
輪切り唐辛子 1片分
※冷蔵保存:約2~3日

■冬瓜の海老あんかけ
冬瓜 350g
海老 約120g
水 200ml
中華万能調味料 約5g
生姜 1かけ
酒 大さじ1
塩 2つまみ
みりん 大さじ½
水溶き片栗粉 小さじ3
※冷蔵保存:約2~3日


■きのこと油揚げの炊き込みご飯
エリンギ 100g
椎茸 100g
しめじ 100g
舞茸 100g
油揚げ 1枚
米 2合
水 300ml
出汁パック 1個
酒 大さじ2
みりん 大さじ2
薄口醤油 大さじ2
※冷蔵保存:約2~3日


■鮭としめじのみぞれ煮
鮭 2〜3切(約200g)
しめじ 1袋
大根 1/5本
塩 少々
胡椒 少々
片栗粉 小さじ1
みりん 大さじ2
醤油 大さじ1
白だし 大さじ1/2
万能ねぎ 適量
※冷蔵保存:約4日



🍳使用しているキッチンツール
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Hello 🌿
Thank you for watching.

It is getting colder and colder and the days are getting darker and darker.
Autumn is the season of many delicious foods.
I wanted to share with you some of the delicious flavors of fall, so I put together a recipe video for you!
I hope you will find this video useful as a reference.
I hope it will become one of the dishes on your table... ☺.




👨‍🍳meal prep
●Seasonings such as pre-cooking are not included in the amount.
●Stir-fry and deep-fry oils are not listed.

■Beef, burdock root and maitake mushrooms stewed in shigure-ni sauce
300 g beef offcuts
1 burdock root
1 pack maitake mushroom
1 ginger
2 tablespoons soy sauce
2 tablespoons mirin (sweet cooking rice wine)
2 tablespoons sake
1 and 1/3 tablespoons sugar
150 ml water
1 pinch of salt
*Keep refrigerated: about 3-4 days

■simmered eggplant and shishito pepper
5 eggplant
8 Shishito peppers
3 tablespoons thick sesame oil
450 ml soup stock
2 tablespoons soy sauce
3 tablespoons mirin (sweet cooking rice wine)
A pinch of ginger
Myoga (myoga) as needed
*Keep refrigerated: about 3-4 days

■Pumpkin and Bacon with Nuts
200g pumpkin
50g bacon
50 g mixed nuts
25 g raisins
1 tbsp mayonnaise
1/2 tbsp soy sauce
1/2 tbsp mustard
100 g drained yogurt
salt to taste
pepper to taste
*Keep refrigerated: about 2 to 3 days

■Burdock and Bacon Scoops Quiche
1 egg
70 ml heavy cream
70 ml unsweetened yogurt
40 g Parmigiano-Reggiano
salt to taste
A dash of pepper

2/3 burdock
4 slices of bacon
5 shiso leaves
A pinch of thick sesame oil
salt to taste
Pepper to taste
*Refrigerate for 2 to 3 days.



■Asian Salad with Winter Melon
600g winter melon
8 small tomatoes
Seasoning
2 tablespoons dried shrimp
4 tsp sugar
2 tablespoons fish sauce
2 tablespoons lime juice
1 red pepper, sliced into rounds
*Refrigerate: about 2 to 3 days

■Winter melon with shrimp sauce
350g wax gourd
about 120g shrimp
200 ml water
About 5 g Chinese all-purpose seasoning
1 ginger
1 tablespoon sake
2 pinches salt
½ tbsp mirin (sweet cooking rice wine)
3 teaspoons potato starch dissolved in water
*Keep refrigerated: about 2 to 3 days




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