Το κρασί με απλά λόγια

5 個月前
-
-
(基於 PinQueue 指標)
Το κρασί με απλά λόγια
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.
Sat, 2 Dec 2023 05:00:00 +0000
Beaujolais, το πιο fun κρασί!

Το Beaujolais δεν είναι όμως μόνο το nouveau, είναι μια περιοχή που διοικητικά ανήκει στη Βουργουνδία αλλά οινοπαραγωγικά είναι μια αυτόνομη ονομασία προέλευσης που χωρίζεται σε χωριά και cru περιοχές.

Είναι μια περιοχή που αναπτύσσεται ταχύτατα και μέσα από αυτό το podcast δίνονται συμβουλές για το ποια κρασιά να αγοράσετε για να έχετε στο κελάρι σας. Στο τέλος προτείνονται γευστικοί συνδυασμοί για τα κρασιά αυτά για να ξέρετε τι μπορείτε να απολαύσετε ιδανικά μαζί τους.

«Beaujolais nouveau est arrivé», που λένε και οι Γάλλοι!

Sat, 2 Dec 2023 05:00:00 +0000
Κυριάκος Κυνηγόπουλος: Τι άλλαξα στα κρασιά της Βουργουνδίας

HΥρώ ανοίγει ένα ερυθρό κρασί από τη Βουργουνδία και εξηγεί στον Παναγιώτη με όσο περισσότερο απλά λόγια γίνεται τι σημαίνει «Βουργουνδία». Του μιλάει για την ιστορία της περιοχής, για τις γεωγραφικές ενότητες, τον τρόπο που κατατάσσονται τα κρασιά.

Του εξηγεί για τις ποικιλίες και την ιδιαιτερότητα του τόπου αυτού που φτιάχνει από τα καλύτερα και ακριβότερα λευκά και ερυθρά κρασιά στον κόσμο.

Η μεγάλη έκπληξη του podcast αυτού όμως είναι η τηλεφωνική σύνδεση που έχουν με τον Κυριάκο Κυνηγόπουλο, τον Έλληνα που καθόρισε τον μοντέρνο τρόπο οινοποίησης της Βουργουνδίας. Τον άνθρωπο που οι Γάλλοι αποκαλουν «Le Grecque» και ο οποίος ψηφίστηκε το 1994 ως ο πιο σημαντικός άνθρωπος του κρασιού της Βουργουνδίας από έγκριτους οινοδημοσιογράφους.

Ο Κυριάκος Κυνηγόπουλος δίνει την δική του οπτική για τον τόπο αυτό όπως αυτός το ζει εδώ και σαράντα χρόνια.

Sat, 18 Nov 2023 04:00:00 +0000
Ο master sommelier Ελευθέριος Χανιαλίδης εξηγεί πώς επιλέγουμε το σωστό κρασί

O Ελευθέριος Χανιαλίδης εξιστορεί πώς ξεκίνησε ο έρωτάς του για το κρασί, μοιράζεται μαζί με την Υρώ και τον Παναγιώτη την εμπειρία του για να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο του master sommelier, τις αγωνίες του και τη σκληρή προετοιμασία του.

Επιπλέον, μιλά για τα νέα του σχέδια, συμβουλεύει τι να κάνουμε όταν θέλουμε να διαλέξουμε ένα κρασί και στο τέλος στρώνει τραπέζι, επιλέγει πιάτα και κρασιά για τον καλεσμένο που θα ήθελε να μοιραστεί μαζί του ένα γεύμα γεμάτο από Ελληνικές γεύσεις.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Wed, 1 Nov 2023 05:00:00 +0000
Όσα θέλετε να ξέρετε για τη μετάγγιση (decanting) του κρασιού σε καράφα

Γιατί μεταγγίζουμε ένα κρασί, πότε το κάνουμε και πόσο χρειάζεται να περιμενούμε μέχρι να το σερβίρουμε; Μπορούμε να μεταγγίσουμε λευκά, ροζέ και αφρώδη; Το σχήμα της καράφας παίζει ρόλο; Μεταγγίζονται όλα τα κρασιά; Και πως γίνεται αυτό;

Ήρθε η ώρα να βγάλετε τις καράφες από το ντουλάπι να τις γυαλίσετε και να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με την τέχνη του decanting.

Sat, 14 Oct 2023 04:00:00 +0000
Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Πέντε κορυφαίοι οινοποιοί απαντούν

Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς μαθαίνουν πως ο τρύγος είναι η επισφράγιση των προσπαθειών μιας ολόκληρης χρονιάς, κάθε τρύγος δεν είναι ο ίδιος και επιδρά στη γεύση και την παλαίωση του κρασιού.

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν της σειράς podcasts«Το κρασί με απλά λόγια» που ξεκινά σε συνεργασία με τη LiFO, η Υρώ και ο Παναγιώτης συζητούν με εκλεκτούς καλεσμένους για τις αγωνίες αλλά και τη χαρά του τρύγου.

Θέρος-Τρύγος-Πόλεμος… σ' ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον podcast.

---

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη. Η Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Sun, 1 Oct 2023 04:00:00 +0000
Μιλώντας χαλαρά για το κρασί με τον Κώστα Προβατά

Σ' αυτό το podcast στη μέση του καλοκαιριού, ο Παναγιώτης και η Υρώ καλούν τον Κώστα Προβατά Dip WSET να μιλήσουν χωρίς συγκεκριμένο θέμα για το κρασί με απλά λόγια. Η κουβέντα τα 'χει όλα! Άφθονο γέλιο, καυστικό χιούμορ, αλήθειες και πειράγματα!

Έτσι για να πούμε καλό καλοκαίρι με έναν φίλο και να τα ξαναπούμε από Σεπτέμβρη με το επόμενο podcast "Το κρασί με απλά λόγια"!

-----

"Το κρασί με απλά λόγια" είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Sat, 15 Jul 2023 09:58:05 +0000
Ο Δημήτρης Μανσόλας και η χαρά της αμπελουργίας στην Πάρο

Ο Δημήτρης μας παίρνει μαζί του στην Πάρο και μας περιγράφει για την εμπειρία του τόπου τις χαρές και τις δυσκολίες της αμπελουργίας εκεί.

Μαθαίνουμε για τις ποικιλίες μονεμβασιά και μανδηλαριά και μας μιλάει για το όραμα του Paros Farming Community του νέου project για το οποίο εργάζεται.

Στα ποτήρια μας απολαμβάνουμε το κρασί “topos” το οποίο μας εντυπωσιάζει.

Στρώνουμε τραπέζι και απολαμβάνουμε ένα αξέχαστο γεύμα με μια τεράστια προσωπικότητα που ο Δημήτρης κάλεσε!

-----

"Το κρασί με απλά λόγια" είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Sat, 1 Jul 2023 07:30:09 +0000
Tαξιδεύοντας στη Μαντινεία και ανακαλύπτωντας το Μοσχοφίλερο μαζί με τον Λεωνίδα Νασιάκο

Στο σημερινό επεισόδιο ανακαλύπτουμε με την Υρώ και τον Παναγιώτη το μοσχοφίλερο ταξιδεύοντας στις ομορφιές της Μαντινείας μαζί με τον μοναδικό Λεωνίδα Νασιάκο.

Ο Λεωνίδας γεννήθηκε μέσα στα αρώματα μούστου από μοσχοφίλερο. Διένυσε πολλά χιλιόμετρα τόσο στο να παράγει μοσχοφίλερο όσο και στο να το διαδίδει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Μοιράζεται μαζί μας όλες αυτές τις εμπειρίες του μας εξηγεί τα μυστικά του μοσχοφίλερου και τέλος μοιράζεται μαζί μας τη δημιουργία του προσωπικού του όνειρου, με την εμφιάλωση των κρασιών από το δικό του πλέον οινοποιείο.

Ιστορίες, γεύσεις, μεράκι σκληρή δουλειά και πάθος είναι το χαρμάνι του σημερινού podcast!

Απολαύστε το

Thu, 15 Jun 2023 08:58:38 +0000
Εναλλακτικές συσκευασίες στην εμφιάλωση του κρασιού

Η Υρώ και ο Παναγιώτης συζητάνε σ' αυτό το podcast για την εμφιάλωση του κρασιού σε εναλλακτικές συσκευασίες εκτός της γυάλινης φιάλης, και κυρίως για την εμφιάλωση σε αλουμινένια κουτιά.

Ξέρετε πότε πρωτοεμφιαλώθηκαν κρασιά σε κουτιά αλουμινίου; Τι λένε πρόσφατα άρθρα για το θέμα;

Είναι το ενεργειακό αποτύπωμα αρκετό για να εμφιαλώνονται κρασιά σε αλουμίνιο ή τετραπακ;

Ξέρατε, ότι έχει εμφιαλωθεί ελληνικό κρασί σε κουτί αλουμινίου και έκανε θραύση στην Αμερική;

Μαζί με την Υρώ και τον Παναγιώτη συζητάει ο Μηνάς Ψαράκης επαγγελματίας του κρασιού, ο οποίος εισάγει τα πρώτα ποιοτικά κρασιά εμφιαλωμένα σε κουτιά αλουμινίου από την canned wines co στην Ελλάδα.

Μας δίνει μια πρώτη εικόνα για την αντιμετώπιση των κρασιών αυτών στην Ελληνική αγορά και μας λέει με απλά λόγια πότε και γιατί να προτιμήσουμε κρασιά σε κουτί αλουμινίου.

-----

"Το κρασί με απλά λόγια" είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

#cannedwineco

#winemanager

Thu, 1 Jun 2023 05:00:00 +0000
Ο οινοποιός Γιάννης Χριστόπουλος εξηγεί πώς φτιάχνεται η ποιοτική ρετσίνα

Στο podcast αυτό η Ρετσίνα έχει την τιμητική της.

Η Υρώ και ο Παναγιώτης ξετυλίγουν μνήμες και παραδόσεις. Υμνούν την ρετσίνα, το ξεχωριστό κρασί της Ελλάδας. Η Υρώ μιλάει για το πώς ξεκίνησε η παραγωγή της ρετσίνας και πηγαίνει πίσω στον χρόνο. Μοιράζεται μια πολύ συναισθηματική ιστορία από μια εμπειρία της και όλο το ταξίδεμα κλείνει με τη γευσιγνωσία του «Τζίτζικα και του Μέρμηγκα» της εξαιρετικής ρετσίνας από ροδίτη από το οινοποιείο Μαρκόγιαννη. Καλούν και φέρνουν στην παρέα τους τον Γιάννη Χριστόπουλο οινολόγο και ιδιοκτήτη του οινοποιείου Μαρκόγιαννη, ο οποίος εξηγεί αναλυτικά πως φτιάχνεται η ρετσίνα και ποια είναι η αξία του ρετσινιού για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ρετσίνας.

Σας συνιστούμε να ακούσετε αυτό το podcast με γαυράκι τηγανιτό, κολοκυθοκεφτέδες, τζατζίκι, ταραμοσαλάτα, χταποδάκι στη σχάρα και χαλαρή διάθεση!

-----

"Το κρασί με απλά λόγια" είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Mon, 15 May 2023 15:07:13 +0000
Ανακαλύπτοντας το Σαββατιανό με τον Σταμάτη Μυλωνά

Η Υρώ και ο Παναγιώτης συναντούν τον Σταμάτη Μυλωνά,ο οποίος τους μιλάει για το Σαββατιανό. Την πιο πολυφυτεμένη λευκή ποικιλία της Ελλάδας, την ιστορική ποικιλία που έχει συνδεθεί με την παραγωγή της ρετσίνας.

Μαθαίνουμε για το προφιλ της, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τις μεγάλες δυνατότητες της όταν καλλιεργηθεί και οινοποιηθεί σωστά.

Ταξιδεύουμε στο παρελθόν μαθαίνουμε ιστορίες για τον Αττικό αμπελώνα και τέλος στρώνουμε τραπέζι με επιλεγμένα Σαββατιανά που διαλέγει ο Σταμάτης και τα συνδυάζουμε γευστικά.

Σε αυτό το podcast το Σαββατιανό είναι ο πρωταγωνιστής και δοκιμάζουμε το pet nat από την οινοποιία Μυλωνά

-----

"Το κρασί με απλά λόγια" είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Mon, 1 May 2023 09:19:46 +0000
Πώς να κάνω θεματικές οινικές βραδιές με φίλους στο σπίτι

Σ' αυτό το podcast ο Παναγιώτης θέλει να μάθει πως να κάνει θεματικές οινικές βραδιές με φίλους στο σπίτι και η Υρώ προσπαθεί να του δώσει ιδέες, καθώς επίσης του δίνει συμβουλές πώς να το στήσει καλύτερα και τι να προσέξει.

Συγχρόνως η Υρώ και ο Παναγιώτης δοκιμάζουν το νέο αφρώδες κρασί Scaperdas freres από την Κυρ Γιάννη και μας εξιστορούν την ιστορία πίσω από την ετικέτα.

Ατέλειωτες οι ιδέες από τη γνωριμία μιας ποικιλίας ή μιας περιοχής μέχρι την ανακάλυψη της δύναμης της χρονιάς.

Διάθεση για κρασί να υπάρχει και λίγος χρόνος προετοιμασίας.

Ένα podcast γεμάτο χαρά και εξαιρετικές φυσαλίδες blanc de noir

-----

"Το κρασί με απλά λόγια" είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Mon, 3 Apr 2023 08:44:40 +0000
Eξερευνώντας το Ρωμέικο, την εμβληματική ποικιλία του νομού Χανίων, με τον οινολόγο και οινοποιό Αντώνη Ντουράκη

Στο podcast αυτό η Υρώ και ο Παναγιώτης εξερευνουν το Ρωμέικο, την εμβληματική ποικιλία του νομού Χανίων.

Στην προσπάθειά τους να μας εξηγήσουν με απλά λόγια τι εστί Ρωμέικο τους βοηθάει ο καλεσμένος τους που δεν είναι άλλος από τον οινολόγο και οινοποιό Αντώνη Ντουράκη. Ο Αντώνης ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του συνεχίζει την παράδοση οινοποίησης του Ρωμέικου και την πάει ένα βήμα παραπέρα.

Μαθαίνουμε τι σταφύλι είναι το Ρωμέικο, ποιο είναι το προφίλ του και ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας οινοποιός στην προσπάθειά του να φτιάξει κρασί από αυτό. Μαθαίνουμε τι είναι ο Μαρουβάς και τα βασικά του γευστικά χαρακτηριστικά.

Ο Αντώνης απαντάει σε όλα αυτά και στο τέλος καλεί τον Πλάτωνα σε μια «συμποσιακή» περιπέτεια γεμάτη από Ρωμέικο!

-----

"Το κρασί με απλά λόγια" είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Thu, 16 Mar 2023 13:31:16 +0000
Για ποιο λόγο υπάρχουν τόσα διαφορετικά ποτήρια κρασιού; Ο οινοχόος Γιώργος Λούκας εξηγεί

Πώς πρέπει να είναι το ποτήρι του κρασιού μας;

Για ποιο λόγο υπάρχουν συγκεκριμένα ποτήρια κρασιού για κάποιες ποικιλίες κρασιού;

Σε τι εξυπηρετεί η καράφα και γιατί υπάρχουν διάφορα σχήματα;

Αυτά και άλλα πολλά εξηγεί σ' αυτό το podcast στην Υρώ και τον Παναγιώτη ο Γιώργος Λούκας (sommelier trainer και επίσημος brand ambassador του γνωστού αυστριακού οίκου ποτηριών κρασιού Riedel)

-----

"Το κρασί με απλά λόγια" είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Wed, 1 Mar 2023 20:41:17 +0000
Τι κάνουμε σε μια έκθεση κρασιού;

Τι κάνουμε όταν επισκεπτόμαστε μία έκθεση κρασιού;

Χρειάζεται κάποια προετοιμασία;

Από πού ξεκινάμε και πώς συνεχίζουμε;

Πώς δοκιμάζουμε και τι ψάχνουμε;

Αυτά και άλλα πολλά εξηγεί η Υρώ στον Παναγιώτη σ' αυτό το podcast, ώστε να ξέρουμε τι κάνουμε όταν επισκεπτόμαστε μία έκθεση κρασιού!

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Sat, 18 Feb 2023 11:30:21 +0000
Πίνοντας Mαυροδάφνη με τον οινολόγο Σωτήρη Καραγιάννη

Ξεκινάμε τον Φεβρουάριο με μια ελληνική ποικιλία που είναι γνωστή σε όλους αρχικά σαν τύπος κρασιού.

Είναι συνυφασμένη με γλέντια και ξεσαλώματα. Σήμερα συζητάμε με τον Σωτήρη Καραγιάννη επικεφαλής οινολόγο της Achaia Clauss και των αμπελώνων Αντωνοπούλου για τη Μαυροδάφνη.

Ο Σωτήρης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας μιλήσει γι αυτή την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ποικιλία.

Με απλά λόγια απαντάει στις ερωτήσεις της Υρούς και του Παναγιώτη και μας μεταφέρει νοητά στο ιστορικό κάστρο της Αχάια για να μοιραστεί μαζί μας ιστορίες εκατοντάδων χρόνων!

Wed, 1 Feb 2023 18:59:26 +0000
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη λευκή ποικιλία Sauvignon Blanc

Σ' αυτό το podcast η Υρώ μιλάει στον Παναγιώτη με απλά λόγια για τη λευκή ποικιλία Sauvignon Blanc.

Ξεκινάει με το όνομα και την καταγωγή της ποικιλίας.

Τα βασικά γευστικά χαρακτηριστικά.

Ποια είναι τα πιο γνωστά appellations, και προσπαθεί να ξεμπλέξει το μπέρδεμα με το pouilly fume και το pouilly fuisse.

Τον ταξιδεύει στον νέο κόσμο και του εξηγεί για το sauvignon blanc της Νέας Ζηλανδίας.

Του προτείνει γευστικούς συνδυασμούς και μοιράζεται μαζί του αγαπημένα sauvignon blanc από την Ελλάδα

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Sun, 15 Jan 2023 11:56:47 +0000
Πίνοντας αφρώδες κρασί με τον μοναδικό Laurens Hartman από το Domaine Karanika

Καλή Χρονιά με τις καλύτερες φυσαλίδες της χώρας!

Στην παρέα μας σήμερα ο μοναδικός Laurens Hartman από το Domaine Karanika

Ξεκινάμε μαζί το 2023 μιλώντας για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μια κουβέντα γεμάτη έμπνευση, ψυχή και πάθος.

Ο Laurens μας διηγείται την πορεία του από την Ολλανδία στο Αμύνταιο και πως κατάφερε να φτιάξει παγκόσμιου επιπέδου αφρώδη κρασιά με την παραδοσιακή μέθοδο.

Μια απόφαση, δύο άνθρωποι, ένας έρωτας, μια κοινή στάση ζωής, μια απίστευτη οικογένεια και πολλά εξαιρετικά κρασιά.

Ο «Λαυρέντης» απολαυστικός και συγκινητικός ξεκινάει μαζί με την Υρώ και τον Παναγιώτη το 2023 με αγάπη και συγκίνηση!

Καλή Χρονιά σε όλους! Γιατί το κρασί είναι ιστορίες

-----

"Το κρασί με απλά λόγια" είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Sun, 1 Jan 2023 10:49:50 +0000
H οινολόγος και οινοχόος Χρύσα Γιατρά Μπατζή είναι μια σπουδαία γυναίκα του κρασιού

Στο σημερινό podcast η Υρώ και ο Παναγιώτης έχουν στην παρέα τους την οινολόγο και οινοχόο Χρύσα Γιατρά-Μπατζή .

Η Χρύσα είναι μια σπουδαία γυναίκα του κρασιού με πολυετή εμπειρία στον κλάδο σε διάφορες θέσεις. Μας μιλάει λοιπόν, με τον δικό της «μαγευτικό» τρόπο για την πορεία της, μας διηγείται ιστορίες από τη Γαλλία, μας συγκινεί μιλώντας μας για την Anne Claude Leflaive, γελάμε μαζί της για την παράξενη ιστορία της στο Bordeaux.

Και τέλος καθόμαστε μαζί της στο φιλόξενο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι της παρέα με τη Φρίντα Κάλο και απολαμβάνουμε ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με βάση το ψάρι!

Ένα απολαυστικό podcast για να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα του 2022.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Thu, 15 Dec 2022 11:19:23 +0000
Μιλώντας για κρασί μ' έναν από τους κορυφαίους σομελιέ παγκοσμίως, τον Λευτέρη Κανδύλη

Με τον Λευτέρη Κανδύλη, μεταξύ άλλων, μιλάμε για την πορεία του ως οινοχόος και πώς προέκυψε η ενασχόλησή του με την οινοποίηση.

Μας ταξιδεύει στην Ribera del Duero στην Ισπανία και μας μιλάει για τα κρασιά που φτιάχνει με τον φίλο και συνάδελφό του Guillermo Cruz. Επίσης, μας μιλάει για τις συγκυρίες που τους οδήγησαν τελικά να φτιάξουν το οινοποιείο Bendito Destino.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Thu, 1 Dec 2022 19:16:32 +0000
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το Ξινόμαυρο

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, σε ποιες περιοχές καλλιεργείται ποιο είναι το προφίλ των κρασιών.

Καλούν επίσης, στην παρέα τους τον οινολόγο και οινοποιό Νίκο Καρατζά από το οινοποιείο Oenops να σε μια φιλική κουβέντα με απλά λόγια για όλους τους φίλους του ξινόμαυρου.

Δοκιμάσαμε το ξινόμαυρο της oenops του 2020 που βρίσκεται στη λίστα των 50 GWW για το 2022.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Mon, 7 Nov 2022 13:03:03 +0000
Όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις την ποικιλία Chardonnay

Σ' αυτό το podcast η Υρώ μιλάει στον Παναγιώτη για την ποικιλία Chardonnay.

Ξεκινάει από τη μακρινή καταγωγή της και από ποιες ποικιλίες προέρχεται.

Μιλάει για το όνομά της και με ποια περιοχή κυρίως είναι συνυφασμένη.

Αναφέρει για το κίνημα ABC, για το διαγωνισμό του Παρισιού του 1976 και για το chateau Montelena.

Προτείνει να δούμε την ταινία Bottle Shock και αναφέρει πόσο πολύ έχει τραγουδηθεί.

Δίνει tips για το χαρακτήρα της ποικιλίας και για γευστικούς συνδυασμούς.

Η Υρώ και ο Παναγιώτης ετοιμάζονται επίσης για το επόμενο podcast για να μιλήσουν για το ξινόμαυρο μιας και η παγκόσμια ημέρα ξινόμαυρου έχει καθιερωθεί η 1η Νοεμβρίου

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Sun, 16 Oct 2022 11:11:17 +0000
O Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW μιλά για τον ρόλο της οινικής εκπαίδευσης

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW μοιράζεται γνώσεις, εμπειρίες και στιγμές από την πολυετή πορεία του στα οινικά δρώμενα, μας εξιστορεί πως ξεκίνησε το WSPC και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της εκπαίδευσης για κάποιον που θέλει να επιτύχει επαγγελματικά.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Tue, 4 Oct 2022 12:23:38 +0000
H Ηλιάνα Μαλίχιν για τη σωτηρία των αμπελώνων στο χωριό Μέλαμπες στο Ρέθυμνο

Σ' αυτό το podcast μιλάμε για την Ηλιάνα Μαλίχιν και την προσπάθεια που κάνει αυτή και η ομάδα της, για τη σωτηρία των προφυλλοξηρικών αμπελώνων στο χωριό Μέλαμπες στο Ρέθυμνο.

Στις 15/7/22 ξέσπασε μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που μετά από 2 μέρες άφησε πίσω της 20.000 στρέμματα καμένης γης μεταξύ αυτών 300 στρέμματα παλαιών αμπελώνων.

Σήμερα 15/9 συνεργάτες του οινοποιείου από όλο τον κόσμο στηρίζουν το crowd funding που έχει δημιουργηθεί για τη δημιουργία σύγχρονου αντιπυρικού μέσου προφύλαξης των κτημάτων της περιοχής.

Τα κρασιά της Ηλιάνας Μαλίχιν τα βρίσκετε στα καταστήματα Mr. Vertigo και για συνεισφορά στο crowd funding ακολουθήστε το link

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/save-the-vines

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Thu, 15 Sep 2022 05:49:13 +0000
Οινική κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά

Λίγο από δω, λίγο από κει φτάσαμε στο τελευταίο podcast μέχρι το επόμενο… στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σας λέμε καλό καλοκαίρι με μια οινική κρουαζιέρα στα νησιά. Ξεκινάμε από τις Κυκλάδες, πάμε στην Ικαρία, τη Σάμο, τη Λήμνο, την Κω και τη Ρόδο. Τελειώνουμε την κρουαζιέρα μας στα Επτάνησα για να δοκιμάσουμε κακοτρύγη, Παύλο, βοστυλίδι, μαυροδάφνη Κεφαλλονιας, Ρομπόλα, αρικαρά και φατουράδα.

Ένας οινικός καλοκαιρινός οδηγός με ποικιλίες και κρασιά από τα νησιά μας!

Εις υγείαν μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη!

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Fri, 15 Jul 2022 12:46:26 +0000
To κρασί και τα social media

Ο Παναγιώτης μαθαίνει πως πρέπει να προσλάβει ειδικό επικοινωνίας να του κάνει τα social για το οινοποιείο του στο διάστημα και η Υρώ γελάει.. Ένα podcast για την επικοινωνία του κρασιού σε πολύ καλή διάθεση όπως πάντα.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Fri, 1 Jul 2022 17:53:51 +0000
Τι σημαίνει η σήμανση Grand Cru στα κρασιά;

Σ' αυτό το podcast ο Παναγιώτης ρωτάει την Υρώ να του εξηγήσει με απλά λόγια τι είναι ο όρος grand cru.

Η Υρώ εξηγεί τις κατηγοριοποιήσεις ποιότητας και δίνει παραδείγματα για το τι συμβαίνει στο Bordeaux και τη Βουργουνδία. Και φυσικά απαντάει στους προβληματισμούς του Παναγιώτη σχετικά με την πραγματική αξία των κρασιών αξιολογημένα ως Grand Cru και αναφέρει την πασίγνωστη ιστορία του Rudy Kurniawan του γευσιγνώστη που έκανε την μεγαλύτερη απάτη αντιγραφής κρασιών υψηλής ποιότητας στον κόσμο.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Wed, 15 Jun 2022 09:37:53 +0000
Γνωρίζοντας τα κρασιά της Αλσατίας

Σ' αυτό το podcast η Υρώ επισκέπτεται την Prowein 2022 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και αμέσως μετά μας ταξιδεύει στην Αλσατία όπου γνωρίζουμε τα κρασιά της.

Που βρίσκεται η Αλσατία και τι κρασιά βρίσκουμε;

Τι ποικιλίες καλλιεργούν και με τι συνδιάζονται;

Πώς είναι ο οινοτουρισμός στην Αλσατία;

Αυτά και άλλα πολλά ακούμε σ' αυτό το podcast με την Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Wed, 1 Jun 2022 15:59:38 +0000
Απαντώντας στις απορίες των ακορατών για το κρασί

Σ' αυτό το podcast o Παναγιώτης μεταφέρει στην Υρώ ερωτήσεις ακροατών σχετικά με το κρασί όπως:

  • Γίνονται εξαγωγές ελληνικών κρασιών;
  • Πώς συντηρούμε τα κρασιά μας
  • Γιατί χρησιμοποιούμε διεθνείς ποικιλίες και όχι μόνο γηγενής στα ελληνικά κρασιά;
  • Είναι απαραίτητα τα θειώδη;
  • Με ποια κρασιά ταιριάζουν τα παγωτά;
  • Πώς ξεχωρίζουμε ένα καλό από ένα καλύτερο κρασί;

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Sun, 15 May 2022 12:15:13 +0000
Οινικό οδοιπορικό στα Χανιά

Η Υρώ και Ο Παναγιώτης επιστρέφουν στα Χανιά. Αυτό το podcast είναι γεμάτο με Ρωμέικο την ποικιλία που εκφράζει τα Χανιά.

Επισκέπτονται 2 garage wines φίλων τους και κλείνουν την πρώτη φάση των οινικών τους περιηγήσεων στο Οινοποιείο Ντουράκη στον Αλίκαμπο. Δοκιμάζουν κρασιά του οινοποιείου, εξιστορούν τη διαδρομή της οικογένειας και του Αντρέα Ντουράκη που αποφάσισε στα μέσα του 1980 να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να δημιουργήσει το δικό του κρασί στο δικό του οινοποιείο. Ένα podcast γεμάτο ιστορίες, γεύσεις και φίλους.

Χορηγός του podcast για τα Χανιά το οινοποιείο Ντουράκη: https://dourakiswinery.gr/

Sun, 1 May 2022 07:29:49 +0000
Οινικό οδοιπορικό στο Ρέθυμνο

Το οινικό ταξίδι στην Κρήτη συνεχίζεται στο Ρέθυμνο. Ο Παναγιώτης και η Υρώ «παίρνουν τα βουνά» και συνεχίζουν να επισκέπτονται αμπελώνες και οινοποιεία. Δοκιμάζουν βιδιανά και λιάτικα ενώ η Υρώ εξηγεί στον Παναγιώτη τι είναι η ηρωική αμπελουργία.

Επισκέπτονται το χωριό Μαργαρίτες, κολυμπούν στον Άγιο Παύλο και τελειώνουν την περιήγησή τους στην Καλή Συκιά, πριν ξεκινήσουν για τα Χανιά, τον τελευταίο τους προορισμό στην Κρήτη.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Fri, 15 Apr 2022 13:04:24 +0000
Οινικό οδοιπορικό στο Ηράκλειο

Το οινικό ταξίδι της Υρούς και του Παναγιώτη συνεχίζεται στους αμπελώνες του Ηρακλείου. Ξεκινάνε από τα Πεζά δοκιμάζοντας κοτσιφάλι- μανδηλάρι αλλά και βηλάνα. Συνεχίζουν την περιήγησή τους στις Αρχάνες και σταματούν να θαυμάσουν το αρχαιότερο πατητήρι του κόσμου στο Βαθύπετρο.

Συνεχίζουν το δρόμο τους στις Δαφνές όπου και δοκιμάζουν λιάτικο την ερυθρή ποικιλία του ΠΟΠ Δαφνές. «Διανυκτερεύουν» στο καταφύγιο του Πρίνου στον Ανατολικό Ψηλορείτη πριν συνεχίσουν για την επόμενη στάση του επόμενου podcast στο Ρέθυμνο.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Fri, 1 Apr 2022 12:45:26 +0000
Οινικό οδοιπορικό στο Λασίθι

Σ' αυτό το podcast o Παναγιώτης και η Υρώ ετοίμασαν τα σακίδιά τους και ξεκινάνε ένα μεγάλο «virtual» οινικό ταξίδι στην Κρήτη.

Ξεκινάνε από το Λασίθι και επισκέπτονται το μοναστήρι της Τοπλού μιλάνε για τις ποικιλίες της περιοχής και τα κρασιά της μονής. Καθοδηγητής τους με χρήσιμες πληροφορίες ο Μάνθος Γιαλιτάκης.

Μετά τη στάση στο Βάι με ένα μπουκάλι θραψαθήρι πάνε στη Ζήρο στο οινοποιείο Οικονόμου και η Υρώ αφηγείται εικόνες και εμπειρίες από τη γνωριμία της με αυτόν τον χαρισματικό άνθρωπο.

Στο τέλος διασχίζουν το φαράγγι του Ρίχτη και ξεκινάνε για την επόμενη στάση του επόμενου podcast που θα είναι στο Ηράκλειο.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Tue, 15 Mar 2022 09:04:35 +0000
Πόλεμος και κρασί

Το κρασί είναι χαρά και έτσι το αντιμετωπίζουμε και μιλάμε γι ‘ αυτό στα podcasts μας!


Όμως τα γεγονότα της ζωής μας ξεπερνάνε και εμείς σε αυτό το podcast δεν μπορούμε να βγάλουμε τη χαρά μας για να μιλήσουμε για τα κρασιά της Κρήτης όταν ο πλανήτης όλος παρακολουθεί «μουδιασμένος» τις πολεμικές εξελίξεις.

Wine and War σ' αυτό το podcast, που μιλάει με αληθινά συναισθήματα

Tue, 1 Mar 2022 14:07:41 +0000
Τα κρασιά του πάγου και τα γλυκά κρασιά της Ελλάδας

Σ’ αυτό το podcast η Υρώ απαντάει στον Παναγιώτη για τα κρασιά του πάγου!

* Η Υρώ μιλάει με απλά λόγια για τα Ice wine και Eis wein καθώς και για τα γλυκά κρασιά της Ελλάδας.

* Ο Παναγιώτης ρωτάει αν μπορεί να κάνει κι αυτός κρασί του πάγου βάζοντάς το στην κατάψυξη και αποχαιρετά την Υρώ, που ετοιμάζεται να πάει στο Παρίσι. Δίνει ξανά ραντεβού με την Υρώ στο επόμενο podcast, για να του μεταφέρει παριζιάνικο αέρα και να του μιλήσει για τα κρητικά κρασιά…

Γι αυτό όμως πρέπει να περιμένει μέχρι το επόμενο podcast στη 01 Μαρτίου.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Tue, 15 Feb 2022 16:09:09 +0000
Με ποιους τρόπους γίνεται η παλαίωση στο κρασί;

Στο σημερινό podcast η Υρώ απαντάει στον Παναγιώτη αν τελικά παλαιώνουν τα κρασιά στο διάστημα. Μας λέει την ιστορία του Ch. Petrus για το γαλαξιακό του ταξίδι και τι έγινε με την επιστροφή του στη γη.

* Ο Παναγιώτης θυμάται την συνέντευξη με το Γιάννη Παρασκευόπουλο και το τι έλεγε για τον βυθισμένο Θαλασσίτη του.

* Η Υρώ κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και μιλάει με απλά λόγια για τους διάφορους τρόπους παλαίωσης του κρασιού

* Ο Παναγιώτης ρωτάει για τους φελλούς και τα βιδωτά πώματα, τον τρόπο φύλαξης των φιαλών και στο τέλος αναρωτιέται τι είναι το κρασί του πάγου…

Γι αυτό όμως πρέπει να περιμένει μέχρι το επόμενο podcast.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Tue, 1 Feb 2022 10:00:15 +0000
Τα εναλλακτικά κρασιά: χωρίς αλκοόλ, vegan, βιολογικά και «φυσικά»

Το πρώτο podcast της χρονιάς ξεκινάει με τα κρασιά χωρίς αλκοόλ ακολουθώντας και την τάση των Dry January, που όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο απέχουν από το αλκοόλ για ένα μήνα. Ο ρόλος των κρασιών αυτών και η παρουσία τους στις λίστες των εστιατορίων είναι γεγονός για όλους όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης ζητάει από την Υρώ να απαντήσει στις ερωτήσεις των ακροατών με απλά λόγια.

Τι είναι τα Vegan κρασιά και γιατί όλα τα κρασιά δεν είναι τελικά vegan;

Τι είναι τα βιολογικά κρασιά και τι τα αφιλτράριστα;

Τα θειώδη πρέπει να προστίθενται ή όχι στα κρασιά και πως επηρεάζουν τη γεύση τους;

Τα «φυσικά κρασιά» είναι διαφορετικά από τα μη φυσικά; Και γιατί όλα τα κρασιά δεν είναι φυσικά;

Στο τέλος η Υρώ προτείνει στον Παναγιώτη τι να κάνει με τα κρασιά που περίσσεψαν από τις γιορτές, απλά και με χιούμορ και μοιράζεται την ιστορία του πιο επιτυχημένου εμπορικά εξαρτήματος για το σερβίρισμα του κρασιού σε ποτήρι με το σύστημα Coravin.

Η ερώτηση που μένει να απαντηθεί για το επόμενο podcast αφορά στην ωρίμαση του κρασιού και αν το διάστημα είναι ο ιδανικός τόπος «παλαίωσης» του κρασιού…!

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Sat, 15 Jan 2022 09:42:57 +0000
Τι θέλεις να μάθεις για την σαμπάνια;

Σ' αυτό το podcast ο Παναγιώτης αποδεικνύεται, πως πάλι είχε δίκιο… μπορείς να προσθέσεις ανθρακικό για να φτιάξεις ένα αφρώδες κρασί.

Η Υρώ εξηγεί με απλά λόγια πώς φτιάχνεται η Σαμπάνια βήμα βήμα, λέει ιστορίες για τον Dom Perignon, την Αντουανέτα, το Ναπολέοντα και τη Veuve Cliquot.

Όσο πιο απλά μας λέει για το prosecco, αν υπάρχουν ροζέ σαμπάνιες και ερυθρά αφρώδη.

Στην Ελλάδα φτιάχνονται αφρώδη κρασιά; Και τι γίνεται με τα αφρώδη στην Κρήτη;

Τέλος, δίνει εύκολα tips συνδυασμών για το πως να απολαύσετε το αφρώδες κρασί σας. Μήπως τα πατατάκια είναι ένας τέλειος συνδυασμός; Και ποιο ποτήρι είναι ιδανικό;

Ο Παναγιώτης ανησυχεί για το πόσο κρασί θα καταναλώσει στις γιορτές και αναρωτιέται αν υπάρχουν κρασιά χωρίς αλκοόλ.

Σε ένα podcast γιορτινό με ανεβασμένη διάθεση για να ξεκινήσει η νέα χρονιά με αισιοδοξία και χαρά!

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

-----

"Το κρασί με απλά λόγια" είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Thu, 30 Dec 2021 09:59:30 +0000
Όλα όσα θέλεις να μάθεις για το ροζέ κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη προσπαθεί με απλά λόγια να εξηγήσει:

* πως φτιάχνεται το ροζέ κρασί

* τι είναι ο νέος και ο παλαιός κόσμος

* με τι φαγητά συνδυάζεται το ροζέ κρασί

* ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να συνδυάσουμε το φαγητό με το κρασί

* τι θα πιούμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

* με τι θα συνδυάσουμε τη σούπα γλυκοκολοκύθας, ένα Χανιώτικο μπουρέκι, τη γαλοπούλα ή το χοιρινό και τα τυριά ή τα γλυκά μας. Ασύρτικο, βιδιανό, μοσχάτο σπίνας, λιάτικο, αγιωργίτικο αλλά και διεθνείς ποικιλίες όπως το sauvignon blanc, το chardonnay, το viognier, το gewurtztraminer, είναι μερικές από τις επιλογές που σας προτείνουμε.

* κλείνουμε με την ερώτηση του 1 εκατομμυρίου… στη σαμπάνια προσθέτουν ανθρακικό; Αυτό για να απαντηθεί στο επόμενο podcast!

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Wed, 15 Dec 2021 12:17:58 +0000
Πώς επιλέγεις το κρασί στο εστιατόριο;

Σ' αυτό το podcast απλουστεύουμε τα βήματα γευσιγνωσίας και λύνουμε απορίες σχετικά με τις διαδικασίες γύρω από το κρασί σε ένα εστιατόριο.Ένα podcast για αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Wed, 1 Dec 2021 10:31:22 +0000
-
-
(基於 PinQueue 指標)
0 則留言