跟著法國人做料理》紅酒燉牛肉 Beef bourguignon

3 年前
-
-
(基於 PinQueue 指標)
#Boeuf Bourguignon #紅酒燉牛肉
嗨朋友們,歡迎回到廚房!
今天我要分享知名又美味的紅酒燉牛肉食譜
這道料理包含了牛肉、加了紅酒的褐色醬汁,還有加了培根、蘑菇跟糖煮珍珠洋蔥的勃根第風格配料
製作糖煮蔬菜的食譜在這:https://youtu.be/AYeZJVJx1pM

這道菜會用到橄欖型馬鈴薯和紅蘿蔔
橄欖型刀法的教學在這:https://youtu.be/FaqtCaM3Dlg

基底:
- 適合燉的牛肉1.2公斤(這裡我使用牛頰肉)
- 紅酒750毫升
- 牛高湯800毫升
- 新鮮番茄醬500毫升
- 麵粉20克
勃艮第配料:
- 煙燻培根300克
- 白蘑菇200克
- 糖煮珍珠洋蔥250克
調味香草:
- 洋蔥1顆
- 大蒜4瓣
- 大蔥3片
- 迷迭香少許
- 羅勒少許
- 月桂葉4片
- 洋香菜莖少許
蔬菜:
- 番茄800克
- 紅蘿蔔800克
- 奶油40克
- 糖20克
- 蒜末1/2大匙
其他材料
- 鹽和胡椒
- 橄欖油少許
- 水少許
- 洋香菜末少許

------------------------------------------------ ENGLISH -------------------------------------------------------

Hi my friends! Welcome to your kitchen!
Today I’m sharing my recipe of the famous and delicious beef bourguignon recipe.
It’s a dish made of beef meat, in a brown sauce with red wine, and a Burgundian style garnish composed of bacon, mushrooms, and glazed pearl onions.
Here is the video to show you how to make glazed vegetables:
https://youtu.be/AYeZJVJx1pM

This dish will be served with turned potatoes and carrots.
Here is the video to explain you how to turn vegetables:
https://youtu.be/FaqtCaM3Dlg

For 4 peoples you’ll need:

For the base:
- 1.2kg of beef meat for stewing (here I use beef cheeks)
- 750ml of red wine
- 800ml of veal stock
- 500ml of tomato sauce
- 20g of flour

For the Bourguignon garnish:
- 300g of smoked bacon
- 200g of white mushrooms
- 250g of glazed pearl onions

For the aromatic garnish:
- 1 onion
- 4 garlic cloves
- 3 leaves of leek
- Some rosemary
- Some basil
- 4 bay leaves
- Some parsley stems

For the vegetables :
- 800g of potatoes
- 800g of carrots
- 40g of butter
- 20g of sugar
- - ½ tablespoon of chopped garlic

General ingredients:
- Salt and pepper
- Some olive oil
- Some water
- Some chopped parsley

----------------------------------------------- FRANÇAIS -----------------------------------------------------

Salut mes amis ! Bienvenue dans votre cuisine !
Aujourd'hui, je partage ma recette du fameux et délicieux bœuf bourguignon.
C'est un plat composé de viande de bœuf, dans une sauce brune au vin rouge, et d'une garniture bourguignonne composée de lard, de champignons et d'oignons grelots glacés.
Voici la vidéo expliquant comment glacer des légumes :
https://youtu.be/AYeZJVJx1pM

Ce plat sera servi avec des pommes de terre et des carottes tournées.
Voici la vidéo expliquant comment tourner les légumes :
https://youtu.be/FaqtCaM3Dlg

Pour 4 personnes, vous aurez besoin :

Pour la base :
- 1,2 kg de viande de bœuf pour le ragoût (ici, j'utilise des joues de bœuf)
- 750ml de vin rouge
- 800ml de fond de veau
- 500ml de sauce tomate
- 20g de farine

Pour la garniture Bourguignon :
- 300 g de lard fumé
- 200g de champignons de Paris
- 250g d'oignons grelots glacés

Pour la garniture aromatique :
- 1 oignon
- 4 gousses d'ail
- 3 feuilles de poireau
- Un peu de romarin
- Un peu de basilic
- 4 feuilles de laurier
- Quelques tiges de persil

Pour les légumes :
- 800g de pommes de terre
- 800g de carottes
- 40g de beurre
- 20g de sucre
- ½ cuillère à soupe d'ail haché

Les ingrédients généraux :
- Sel et poivre
- Un peu d'huile d'olive
- Un peu d'eau
- Un peu de persil haché
-
-
(基於 PinQueue 指標)
0 則留言