嗨我的朋友們,歡迎回到廚房!
今天我們要來做黑森林蛋糕
這個蛋糕準備起來很容易,而且用的材料也蠻基本又簡單的
是個適合聖誕節的完美蛋糕唷!
黑森林蛋糕包含三個部分
1) 巧克力海綿蛋糕
-全蛋5顆
-細砂糖125克
-低筋麵粉80克
-可可粉45克
-少許奶油與麵粉塗模用
2) 打發鮮奶油
-鮮奶油(乳脂35%)500毫升
-糖粉45克
-馬斯卡邦乳酪135克(可加可不加)
-香草精20毫升
3) 組裝蛋糕
-酒漬櫻桃適量
-巧克力碎片適量
--------------------------------------------------- ENGLISH -----------------------------------------------------
Hi my friends, welcome to your kitchen!
Today we’re making a cake, the black forest!
It’s really easy to prepare, and mostly requires basic and simple ingredients.
This could be a perfect cake for your Christmas!
There are 3 steps to make the black forest :
1) Chocolate sponge cake
5 eggs
125g of sugar
80g of flour
45g of bitter cocoa powder
Some butter and flour for the mold
2) Whipped cream
- 500ml of 35% fat content whipping cream
- 45g of icing sugar
- (facultative) 135g of Mascarpone
- 20ml of vanilla extract
3) Assembly of the cake
- Some morello cherries in alcohol.
- Some chocolate chips or shavings
--------------------------------------------------- FRENCH -------------------------------------------------------
Salut mes amis, bienvenue dans votre cuisine !
Aujourd'hui nous faisons un gâteau : la forêt noire !
Elle est très facile à préparer, et nécessite des ingrédients simples.
Cela pourrait être un gâteau parfait pour votre Noël !
Il y a 3 étapes pour faire la forêt noire :
1) Génoise au chocolat
- 5 œufs
- 125g de sucre
- 80g de farine
- 45g de cacao amer en poudre
- Un peu de beurre et de farine pour le moule
2) Crème fouettée
- 500ml de crème à fouetter à 35% de matière grasse
- 45g de sucre glace
- (facultatif) 135g de Mascarpone
- 20ml d'extrait de vanille
3) Assemblage du gâteau
- Quelques griottes à l'alcool.
- Quelques pépites ou copeaux de chocolat
今天我們要來做黑森林蛋糕
這個蛋糕準備起來很容易,而且用的材料也蠻基本又簡單的
是個適合聖誕節的完美蛋糕唷!
黑森林蛋糕包含三個部分
1) 巧克力海綿蛋糕
-全蛋5顆
-細砂糖125克
-低筋麵粉80克
-可可粉45克
-少許奶油與麵粉塗模用
2) 打發鮮奶油
-鮮奶油(乳脂35%)500毫升
-糖粉45克
-馬斯卡邦乳酪135克(可加可不加)
-香草精20毫升
3) 組裝蛋糕
-酒漬櫻桃適量
-巧克力碎片適量
--------------------------------------------------- ENGLISH -----------------------------------------------------
Hi my friends, welcome to your kitchen!
Today we’re making a cake, the black forest!
It’s really easy to prepare, and mostly requires basic and simple ingredients.
This could be a perfect cake for your Christmas!
There are 3 steps to make the black forest :
1) Chocolate sponge cake
5 eggs
125g of sugar
80g of flour
45g of bitter cocoa powder
Some butter and flour for the mold
2) Whipped cream
- 500ml of 35% fat content whipping cream
- 45g of icing sugar
- (facultative) 135g of Mascarpone
- 20ml of vanilla extract
3) Assembly of the cake
- Some morello cherries in alcohol.
- Some chocolate chips or shavings
--------------------------------------------------- FRENCH -------------------------------------------------------
Salut mes amis, bienvenue dans votre cuisine !
Aujourd'hui nous faisons un gâteau : la forêt noire !
Elle est très facile à préparer, et nécessite des ingrédients simples.
Cela pourrait être un gâteau parfait pour votre Noël !
Il y a 3 étapes pour faire la forêt noire :
1) Génoise au chocolat
- 5 œufs
- 125g de sucre
- 80g de farine
- 45g de cacao amer en poudre
- Un peu de beurre et de farine pour le moule
2) Crème fouettée
- 500ml de crème à fouetter à 35% de matière grasse
- 45g de sucre glace
- (facultatif) 135g de Mascarpone
- 20ml d'extrait de vanille
3) Assemblage du gâteau
- Quelques griottes à l'alcool.
- Quelques pépites ou copeaux de chocolat