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跟著法國人做甜點》焦糖堅果穆斯林奶油餡 Praline mousseline cream [ENG SUB]

3 年前
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[ENG BELOW; FRANÇAIS EN DESSOUS] 嗨大家好!今天我們要來做一種從卡士達醬衍生出來的奶油餡:穆斯林奶油餡(mousseline cream)。我要做的是焦糖堅果(帕林內praline)穆斯林奶油餡。這種奶油餡通常會用來製作法國非常知名的甜點「巴黎布雷斯特泡芙」。
這個奶油餡很容易製作又好吃,當然你也可以拿來填在其他甜點裡,像是酥皮派、一般泡芙等等。

材料:
卡士達奶油醬:
-全脂牛奶500毫升
-細砂糖100克
-低筋麵粉60克
-蛋黃4顆
-香草精20毫升
額外添加:
-室溫軟化無鹽奶油250克
-帕林內抹醬(焦糖堅果醬)140克

-------------------------------------- ENGLISH -------------------------------------------
Hi everybody! Today we’re going to prepare a derived cream from custard: the muslin cream. We will make the praline muslin cream. That’s the one used to prepare the famous French dessert called “Paris-Brest”
That’s easy to prepare, and really delicious. Of course you could also use this cream to garnish different desserts, as puff pastry pies, or puffs, etc.
You’ll need:
Some custard cream made with:
- 500ml of entire milk
- 100g of sugar
- 60g of flour
- 4 egg yolks
- 20ml of vanilla extract
To this custard cream you’ll add:
- 250g of tempered butter
- 140g of praline paste

-------------------------------------- FRANÇAIS -----------------------------------------
Salut tout le monde ! Aujourd'hui, nous allons préparer une crème dérivée de la crème pâtissière : la crème mousseline. Nous allons préparer la crème mousseline pralinée. C'est celle qui sert à préparer le fameux dessert français appelé "Paris-Brest"
C'est facile à préparer, et vraiment délicieux. Bien sûr, vous pouvez aussi utiliser cette crème pour garnir différents desserts, comme des tartes feuilletées, ou des choux, etc.

Vous aurez besoin :
D'une crème pâtissière :
- 500 ml de lait entier
- 100g de sucre
- 60g de farine
- 4 jaunes d'œufs
- 20ml d'extrait de vanille

Vous ajouterez à cette crème pâtissière :
- 250g de beurre tempéré
- 140 g de pralin
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