今年夏季,絕不能錯過名勝壹號世界郵輪重回基隆啟航!多種優惠方案讓您輕鬆預訂心儀的日本沖繩郵輪行程,同時省下大筆開支!

ひな祭りや特別な記念日に♫ 簡単具沢山ちらし寿司 byウキウキるんるん #ショート #ショート動画 #ひな祭り#ちらし寿司#簡単レシピ #簡単料理レシピ

1 個月前
-
-
(基於 PinQueue 指標)
ひな祭りが近いのでちらし寿司を作ってみました。

トッピングにえびとイクラを使用しましたが、お好みのお刺身やシーチキン、錦糸卵など
色々アレンジして下さいね。

絹さやも菜の花やきゅうりなど緑の野菜で代用出来ますよ。

【3合分】

『材料』
レンコン 50g
タケノコの水煮 50g
人参 80g
油揚げ(角) 1枚
干し椎茸 3枚


☆トッピング用
絹さや 4本
むきえび

① お米は炊く30分前に洗ってザルに上げておきます。
② お釜に洗ったお米とあれば昆布、3合の目盛りギリギリに水を入れいつも通りに炊飯します。
③ 油揚げ1枚に熱湯をかけて油抜きをします。
④ 干し椎茸3枚をお湯で戻します。
⑤ 絹さやの筋を取ります。
⑥ レンコンは皮を剥いて縦に四つ割りにし、薄切りにします。
⑦ タケノコは2~3cmの細切りにします。
⑧ 人参も2~3cmの細切りにします。
⑨ 油揚げは食べやすく切ります。
⑩ 椎茸は石づきを切り落とし、細切りにします。
⑪ 煮汁を作ります。
●椎茸の戻し汁 200cc
●醬油 大さじ2
●みりん 大さじ1
●砂糖 大さじ1.5
⑬ 鍋に人参、レンコン、タケノコ、椎茸、油揚げを入れ煮汁を注ぎ煮詰めます。
⑭ 絹さやをサッと茹でザルに上げて冷まし斜め薄切りにします。
⑮ 同じお湯で今度はむきえびを1分間茹でて色が変わったらザルに上げて冷まします。
⑰ ご飯が炊けたら昆布を取り出しバットにご飯を移してすし酢と大葉の千切り、炒りごま大さじ3杯を入れて良く混ぜます。

【すし酢】
●酢 大さじ4
●砂糖 大さじ2
●塩 小さじ1/2
☆ 大葉 5枚
☆ 炒りごま 大さじ3

⑱ 煮詰めた具材をご飯と良く混ぜます。
⑲ トッピングにえび、イクラ、絹さやを散らして完成です。
⑳ お好みで刻み海苔や錦糸卵を乗せます。

Since the Doll's Festival is coming up, I decided to make chirashi sushi.

I used shrimp and salmon roe for the toppings, but you can also use your favorite sashimi, sea chicken, kinshi tamago, etc.
Please arrange various things.

You can substitute green vegetables such as silk pods, rape blossoms, and cucumbers.

[3 cups]

"material"
Boiled bamboo shoots 50g
Lotus root 50g
Carrot 80g
Fried tofu (square) 1 piece

☆For toppings
4 silk pods
Peeled shrimp

① Wash the rice and drain it in a colander 30 minutes before cooking.
② Add the washed rice, konbu (kelp) if necessary, and water to the 3 cup mark in a pot.
③ Pour boiling water over one piece of fried tofu to remove the oil.
④ Soak 3 dried shiitake mushrooms in hot water.
⑤ Remove the strings from the silk pod.
⑥ Peel the lotus root, cut it into quarters lengthwise, and slice it thinly.
⑦ Cut the bamboo shoots into 2-3cm pieces.
⑧ Cut the carrots into 2-3cm pieces.
⑨ Cut the fried tofu into easy-to-eat pieces.
⑩ Cut off the stems from the shiitake mushrooms and cut them into thin pieces.
⑪ Make the broth.
●Rehydrated shiitake mushroom juice 200cc
●Soy oil 2 tablespoons
●Mirin 1 tablespoon
●Sugar 1.5 tablespoons
⑬ Put carrots, lotus roots, bamboo shoots, shiitake mushrooms, and fried tofu in a pot, pour in the broth, and bring to a boil.
⑭ Quickly boil the silk pods, drain in a colander, cool, and slice diagonally.
⑮ Boil the shrimp in the same water for 1 minute, and when the color changes, drain it in a colander and let it cool.
⑰ Once the rice is cooked, remove the kelp and transfer the rice to a vat.
Add sushi vinegar, shredded shiso leaves, and 3 tablespoons of roasted sesame seeds and mix well.
[Sushi Vinegar]
● Vinegar 4 tablespoons
●Sugar 2 tablespoons
●Salt 1/2 teaspoon
☆ Shiso leaves 5 pieces
☆ 3 tablespoons roasted sesame seeds

⑱ Mix the boiled down ingredients with the rice well.
⑲ Sprinkle shrimp, salmon roe, and silk pods on the toppings to complete.
⑳ Add chopped seaweed or tamago to your taste.


楽天レシピにも簡単なレシピを投稿しています
良かったら覗いてみてくださいね😻💕💕
https://recipe.rakuten.co.jp/mypage/1820007501/

クックパッドにもたくさんお料理を投稿しています
良かったら覗いてみてください
https://cookpad.com/kitchen/13864815

ツイッターはこちら😊🧡🧡⇓⇓⇓
https://twitter.com/ukiukirunrun716

インスタグラムはこちら😊💛💛⇓⇓⇓
https://www.instagram.com/ukiukirunrun_/

音楽提供
甘茶の音楽工房✨
https://webservice.love/webservice/detail/amachamusic
-
-
(基於 PinQueue 指標)
0 則留言